ترور پدر علم هسته ای ایران شبکه‌های اجتماعی را تکان داد

ترور شهید محسن فخری‌زاده در صدر پست‌های فضای مجازی:

نام محسن فخری‌زاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر شده بود.

محسن فخری‌زاده از دانشمندان موثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی در کشور بوده است.

او تنها دانشمندی بود که نتانیاهو در یک برنامه از او نام برد و رسانه‌های اسرائیلی اعلام کرده بودند که نقشه ترور وی در سال‌های گذشته با شکست مواجه شده بود.

 

 

 

 

 

عصر جمعه ۷آذر۹۹، خبر ترور و شهادت #محسن_فخری‌زاده در رسانه‌ها منتشر شد. انفجار شهر آبسرد اتفاق افتاد. شاهدان عینی یک انفجار و پس از آن صدای رگبار را تایید می‌کنند. ابتدا یک دستگاه خودرو نیسان در میدان خلیج فارس آبسرد در حین عبور خودرو دانشمند کشورمان خود را منفجر و سپس عامل بعدی اقدام به تیراندازی رگباری کرده است.

 

 

 

 

در همین حال تجمعی در اعتراض به کشته شدن محسن فخری‌زاده از در خیابان پاستور تهران برگزار شد. تجمع کنندگان شعارهایی مانند «نه سازش نه تسلیم نبرد با آمریکا»، «تا قدسو پس نگیریم آروم نمینشینیم» ، «بازرسان آژانس اخراج باید گردند» و … سر دادند.

 

 

اما در فضای مجازی چه خبر است؟

محورهای مورد توجه کاربران در فضای مجازی:

– کاربران در فضای مجازی اسرائیل و امریکا را دست‌های پشت پرده این حملات تروریستی می‌دانند.

– درخواست گرفتن انتقام خون شهید فخری زاده و شهید قاسم سلیمانی

– اعتقاد کاربران به علت ترور شهید فخری‌زاده برای رسیدن به مذاکرات هسته‌ای

– برخی کاربران نبود حاج قاسم سلیمانی را دلیل این عدم امنیت دانسته و برای او ابراز دلتنگی کردند.

– اعتقاد کاربران به این موضوع که هرچقدر این ترورها و کشتن‌ها بیشتر شود، ملت بیدارتر شده و در مقابل دشمنان ایستادگی بیشتری خواهند داشت.

– بازنشر جمله‌ی معروف امام خمینی: “بکشید ما را ملت ما بیدارتر می‌شوند.”

– حقیر خواندن دشمن توسط کاربران چرا که به دلیل ضعیف بودن در برابر قدرت ایران دست به ترور دانشمندان و سرداران مهم این مملکت زدند.

– بازنشر تجمع برخی مردم و سردادن شعارهای “نه سازش، نه تسلیم، نبرد با امریکا”

– ابراز ناراحتی کاربران برای از دست دادن یکی از پرافتخارترین دانشمند ایرانی و ابراز کینه به دشمنان ایران

– ادامه داشتن راه شهیدان به اعتقاد کاربران.

– یاد آور شدن کاربران برای همزمانی ترور محسن فخری زاده با شهید شهریاری در هشتم آذر ۸۹

– نام بردن محسن فخری‌زاده با عنوان فخر هسته‌ای ایران و مقایسه او با حاج قاسم سلیمانی در فخرآفرینی برای ایرانیان

– اعتقاد کاربران به اینکه کشورهایی که همواره ایران و ایرانی را متهم به تروریست بودن کرده و با تحریم‌های مختلف سعی بر فشار آوردن روی مردم را دارند؛ با این ترورها راه به جایی نخواهند برد بلکه ایرانیان را برای مقابله با دشمنان جمهوری اسلامی متحدتر خواهند کرد.

– اعلام امادگی کاربران برای انتقام از دشمن و ساکت ننشستنشان برای این حادثه.

این خبر در ساعات اولیه بسیار مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته و همچنان هم ادامه دارد.

 

توییتر

حدود ۳۵۰ هزار توییت از ۴۵ هزار کاربر منتشر شده که در میان آن ۲۶۰ هزار ریتوییت بوده و تنها ۹۰ هزار پست، توییت اصلی هستند. این توییت‌ها ۲ میلیون لایک را به خود اختصاص داده‌اند.

 

نمودار فراوانی انتشار پست‌های تولیدی توسط کاربران را مشاهده می‌کنید.در این نمودار تنها یک موج وجود دارد که مربوط به زمان انتشار خبر شهادت محسن فخری‌زاده است. انتشار این پست‌ها همچنان ادامه دارد.

هشتگ‌های مورد توجه کاربران:

 

 

در توییتر هشتگ #شهید_محسن_فخری_زاده با ۳۰ هزار بار استفاده و #محسن_فخری_زاده با حدود ۲۰ هزار بار تکرار، در کنار هشتگ‌های #انتقام_سخت و #شهید_قاسم_سلیمانی مورد توجه کاربران بوده است.

دلیل انتشار این هشتگ‌ها مقایسه حاج قاسم سلیمانی با محسن فخری‌زاده از نظر کاربران بود که با درخواست آنان برای انتقام سختِ شهادت این دو عزیز عجین شده است. همچنین کاربران این دو شهید را در صر افراد مهم و تاثیر گذار مملت می‌دانند.

 

توییت سردار سلامی در میان توییت‌های منتشر شده با ۱۳.۶ هزار لایک و ۲.۲ هزار ریتوییت پرلایک‌ترین توییت بوده است.

 

 

 

 

چند نمونه پست پر بازدید:

 

 

 

 

 

 

 

اینستاگرام

کاربران در بستر اینستاگرام تا ظهر ۸ آذر ۹۹ حدود ۷۰۰ هزار پست که توسط حدود ۴۰۰هزار کاربر پیرامون موضوع ترور به انتشار پست پرداختند. این پست‌ها ۱۶میلیون لایک و ۹۸۰ هزار کامنت را به خود اختصاص دادند.

در نمودار بالا شاهد دو موج حجم داده در بستر اینستاگرام هستیم. اولین موج مربوط به اعلام خبر شهادت محسن فخری زاده است و دومین موج اغلب ابراز احساسات کاربران برای شهادت دانشمند ایرانی بوده است.

اما یکی از موضوعات مورد توجه در بستر اینستاگرام حذف پست‌های مربوط به شهدای ترور بوده که بخش اعظم آن با پست‌های شهادت حاج قاسم سلیمانی شروع شد. از مهمترین پست‌های پاک شده در حادثه اخیر پست مورد انتشار #شهره_پیرانی پیرامون شهادت محسن فخری‌زاده از طرف اینستاگرام بوده است.

شهره پیرانی با گذاشتن یک استوری به این واقعه اعتراض کرد.

 

برترین پست در بستر اینستاگرام متعلق به پست احمد خمینی (نوه امام خمینی) بوده است که یک سخنرانی از امام خمینی منتشر کرده و کپشنی مرتبط با ترور محسن فخری‌زاده نوشته است.

۴۵ هزار بازدید ، ۱۰.۸ هزار لایک و ۶۴۰ کامنت مختص این پست است.

 

رویکرد کامنت‌های اینستاگرام

 

کاربران در کامنت‌های اینستاگرام بدون واهمه به انتشار عقاید و نظرات خود می‌پردازند. در این نمودار شاهد ۸۷ درصد کامنت با رویکرد مثبت هستیم که در آن کاربران به ابراز احساسات پرداخته و قلبشان را مملو از غم و اندوه برای شهادت ایشان دانسته‌اند. همچنین این کاربران برای اقدام علیه عاملان این حادثه تروریستی اعلام آمادگی کردند. اما برخی کاربران نیز نظری انتقادی داشتند. این کاربران خواستار گرفتن خون شهید محسن فخری‌زاده هستند و از این بابت که هنوز انتقام خون حاج قاسم آنطور که باید گرفته نشده است منتقدند.

 

چند نمونه پست پر بازدید:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تلگرام

 

در بستر تلگرام کاربران با ۳۸۰ پست در ساعت، ۵۵ هزار پست منتشر کرده‌اند که در مجموع ۵۰ میلیون بازدید را به خود اختصاص داده است.

کانال‌های خبر ویژه، خبر فوری، گیزمیز و بی بی سی پزبازدیدترین بسترهای مخاطبان در تلگرام بودند.

 

 

نمودار روند انتشار پست در تلگرام را مشاهده می‌کنید که تنها موج ایجاد شده در زمان بدو اعلام خبر شهادت ایشان است. موج کوچکی نیز از ابراز احساسات کاربران در شروع روز ۸آذر مشاهده می‌شود.

 

 

اولین تصویر از محل شهادت شهید فخری‌زاده در کانال خبر فوری با ۱۹۴۱۹۷ ویو بالاترین میزان جلب توجه در مخاطبان را داشته است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پست‌های منتشر شده در کانال‌های تلگرام اغلب بازنشر حادثه هستند.

 

شما می توانید متن منتشر شده در خبرگزاری فارس در تاریخ ۸ آذر ۱۳۹۹ را در اینجا بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *