یکی از سرگرمیهای مردم از قدیم تا به امروز گوش دادن به موسیقی بوده است. از همان زمان قدیم که استفاده از واکمن و هندزفری و سپس MPتری پلیرها بیشتر مورد توجه قرار گرفت تا امروز که با وجود تلفنهای همراه هوشمند گوش دادن به موسیقی بدون محدودیت امکان پذیر است؛ موسیقی عوض جدا نشدنی علاقمندان شده است. یکی از دغدغههای علاقمندان به موسیقی، داشتن یک اپلیکیشن مناسب برای دنلود، ذخیره و گوش دادن بدون محدودیت به موسیقیست. اپلیکیشنهای استریم و پخش آنلاین موسیقی در سالهای اخیر تبدیل به یکی از محبوبترین دستهبندی از برنامههای پرطرفدار میان کاربران گوشیهای هوشمند بوده است. هر کدام از این اپها دارای یک کاربرد خاص بوده اما در کل میتوان گفت اپلیکیشنهای پخش کنندهی موسیقی به کاربرانشان امکان گوش دادن و پخش آنلاین آهنگهای موردنظرشان را داده که در صورت خرید اشتراک به صورت ماهانه یا سالانه، قادر خواهند بود آهنگهای موردعلاقه خود را نیز از پلتفرم اپلیکیشنهای مربوطه بر روی گوشی خود دانلود و دریافت کنند.
لازم به ذکر است که اپلیکیشنهای موسیقی شامل چند دسته از جمله اپهای ساخت موزیک، میکس و مستر موسیقی، بازیهای مختص موسیقی مانند ارگ، گیتار، پیانو، اپهای پخش و دانلود موسیقی و… میباشند که در اینجا صرفا به بررسی اپهای پخشکنندهی موزیک خواهیم پرداخت.
اپلیکیشنهای برتر پخشکننده موسیقی کدامند؟
همانطور که مشاهده میکنید ۵ اپلیکیشن برتر پخشکننده موسیقی بر اساس تعداد دانلود و امتیاز کاربران در جدول آمده است.
در ادامه به بررسی دقیقتر این اپلیکیشنها از نگاه کاربرانِ ایرانی مصرفکنندهی آنها میپردازیم:
امتیاز کاربران به برنامهها
در نمودار زیر امتیاز کاربران به این برنامهها در سه مرجع دانلود برنامههای اندروید در ایران (کافه بازار، گوگلپلی، مایکت) مقایسه شده است.
امتیاز کاربران از عدد ۵ شروع میشود این امتیازدهی برای کاربران (به خصوص کاربرانی که برای اولین بار اقدام به دانلود و نصب یک برنامه میکنند) بسیار حائز اهمیت است. چرا که امتیاز بالا یک کاربر را ترغیب به نصب آن خواهد کرد.
اپلیکیشن رادیو جوان به دلیل فیلتر بودن، در دو مرجع دانلود مایکت و کافه بازار موجود نبوده و همچنین اپلیکیشن شازم نیز در کافه بازار موجود نمیباشد. به همین خاطر مقایسهی این ۵ اپلیکیشن را بر اساس امتیازدهی گوگلپلی انجام دادیم.
۵ برنامه از برنامههای پردانلود که طبیعتا امتیاز بالایی نیز دارند، انتخاب شدهاند. اما همین امتیازها نیز دارای اختلافات ریزی بوده است که کاربران به دلیل نارضایتی از برخی موارد در این برنامهها اقدام به امتیازدهی پایینتر کردند. به هرحال امتیازات یک برنامه تنها مرجع برای بررسی یک اپلیکیشن نیست و در بسیاری از موارد کامنتها در فضای مجازی و نظرات کاربران در همان مرجع دانلود اپلیکیشن میتواند حتی در مواردی باعث عدم نصب آن توسط کاربران شود. در ادامه قصد داریم به بررسی جزییتر این اپلیکیشنها پرداخته و بدانیم کاربران پیرامون هر اپ موسیقی چه گفتهاند. در آخر بررسی میکنیم که فارغ از این امتیازات در مراجع دانلود اپلیکیشنهای اندروید؛ کدام اپ از نظر کاربران برای ایرانیان کاربردیتر میباشد.
در این امتیازبندی کاربران اسپاتیفای در صدر نمودار قرار دارد. که در هر سه بستر نیز از امتیاز بالایی برخوردار است. حال ببینیم آیا این موضوع در بررسیهای دقیق و داده کاویها نیز صادق است یا خیر؟
نگاه کاربران به هر برنامه چیست؟
اسپاتیفای:
سرویس اسپاتیفای از بهترین سرویسها در زمینه موسیقی است. میتوان گفت هر موزیکی را میشود در آن پیدا کرد. کامل بودن آهنگهای این برنامه از دلایل دانلود بالا و پرطرفدار بودن آن از طرف کاربران میباشد. با این حال، گاهی دسترسی به آن دچار مشکل میشود و کاربر نمیتواند وارد اکانت خود شود. کاربران ایرانی علت این موضوع را به دلیل تحریمها علیه ایرانیان میدانند.
کاربران پیرامون اسپاتیفای چه میگویند؟
چهل و پنج درصد از افراد نسبت به عملکرد اپلیکیشن اسپاتیفای ناراضی بودند، سی و هشت درصد نظر مثبتی به این برنامه داشتند و ۱۷ درصد نیز نظر خنثیای داشتند.
از جمله مسائل اساسیِ این برنامه از نظر کاربران، عدم ورود آسان به اپلیکیشن با آیپی ایران، داشتن تبلیغات در برنامه و آنلاین و پولی بودن آن بوده است. بسیاری از کاربران در قسمت نظرات، صرفا پرسشهایی را درخصوص چگونگی راهاندازی این برنامه مطرح کرده بودند و برخی نیز سعی داشتند نحوهی فعالسازی اکانت را برای سایر مخاطبان توضیح دهند که همهی اینها، نشاندهندهی وجود مشکلات گسترده در بخش ورود و داشتن اکانت در اپلیکیشن است؛ اما علیرغم تمام این مشکلات، برخی از کاربران به ویژگیهای مثبت اسپاتیفای اشاره داشتند و معتقد بودند این اپلیکیشن، یک اپِ جهانی است که تمامیِ آهنگهای داخلی، خارجی و جدید و قدیم را شامل میشود.
شازم:
برنامه Shazam با وجود قابلیتهای جالب این برنامه برای علاقهمندان به موزیک، یکی از برنامههای پرکابرد در بین برنامههای مورد استفاده در تلفنهای همراه است.
از کاربردهای برنامه Shazam پیدا کردن نام آهنگ و خوانند با پخش قسمتی از موزیک بوده که همیشه یکی از خواستههای کاربران از اپهای موسیقیست. مشاهده متن با گوش دادن موزیک، اشتراک گذاری موزیک، ساخت لیست و.. نیز از دیگر ویژگی های این برنامه هستند. اما در برخی موارد ممکن است برنامه دچار مشکل شود و دیگر کار نکند. عدم کارکرد این برنامه در ایران از نارضایتی بالای آن در بین کاربران خبر میدهد.
کاربران پیرامون اسپاتیفای چه میگویند؟
اختلاف اندکی میان تعداد نظرات مثبت و منفی درخصوص این اپلیکیشن وجود دارد؛ بهطوریکه پنجاه درصد از کاربران نظری منفی، چهل و پنج درصد نظری مثبت و پنج درصد نظرات خنثی نسبت به این برنامه داشتند. غالب نظرات منفی و انتقادی متوجهِ تحریم شدنِ ایران از سوی این برنامه بوده است؛ اگرچه برخی از کاربران معتقد بودند با استفاده از فیلترشکنهای قوی میتوان از شازم استفاده کرد، بسیاری از افراد مدعی بودند که علیرغم استفاده از فیلترشکن، نتوانستهاند وارد این اپ شوند. علاوه بر این، عدم کامل بودن پلی لیست آهنگهای فارسی، افغانستانی و تاجیکستانی از جمله موارد دیگری بود که موجب انتقاد کاربران از این اپلیکیشن سرویس خدماتی اپل شده بود.
موزیک پلیر سامسونگ:
میتوان گفت که تمامی برندهای ساخت دستگاه هوشمند یک پلیر اختصاصی نیز برای برند خود ساختهاند که کاربران با دریافت آن ها قادر به پخش با کیفیت فایلهای صوتیشان میباشند. در میان پلیر ای موجود، پخش کننده سامسونگ چه از نظر قابلیت و چه از نظر گرافیک و اینترفیس یکی از برترینها به شمار میآید که میلیون ها کاربر را در سراسر جهان جذب خود کرده است. کاربران اغلب کاربردهای بالای این اپ را با صعفهای زیاد گوگلپلی موزیک مقایسه کردهاند.
کاربران پیرامون موزیک پلیر سامسونگ چه میگویند؟
هشتاد و سه درصد از افراد نسبت به عملکرد اپلیکیشن موزیک پلیر سامسونگ، راضی بودند، پانزده درصد به برخی عملکردهای برنامه انتقاد داشتند و تنها دو درصد از افراد نظری خنثی نسبت به اپلیکیشن داشتند.
برخی از کاربران همانطور که اشاره شد ضمن مقایسهی این اپلیکیشن با برنامهی گوگلپلی موزیک، به قابلیتها و عملکردهای بهترِ این اپ نظیر کیفیت خوب، عدم هنگ کردن برنامه، امکان تغییر نام آهنگ، دارا بودن زیرنویس برای آهنگها، ترتیببندی و جمعآوری مناسب آهنگها و… اشاره داشتند و معتقد بودند موزیک پلیر سامسونگ به مراتب از گوگلپلی موزیک بهتر است. در این میان، برخی دیگر از کاربران نیز علیرغم رضایتِ کلی داشتن از این برنامه، انتقاداتی را نیز بهمنظور هرچه بهتر شدن آن برای سازندگان عنوان میکردند؛ به عنوان مثال بسیاری از افراد خواهان بهتر شدن اکولایزر و کیفیت صدا، زیباسازی محیط پخش و رنگی شدن نوار اعلانهای برنامه، رفع مشکل تصاویر اشتباه اهنگها و افزودن گزینهای برای انتخاب آهنگ بعدی شده بودند. حذف نشدن آهنگها از قسمتِ اخیرا اضافه شده نیز مشکل دیگر این اپ بود که کاربران به آن اشاره داشتند. درنهایت عدهی بسیار کمی از کاربران نیز بهخاطر برخی باگهای موجود در برنامه نظری کاملا منفی نسبت به آن بروز داده بودند.
رادیو جوان:
از معروفترین و شناخته شده ترین مرجع دانلود آهنگ میتوان به رادیو جوان اشاره کرد. این برنامه که ابتدا از یک وبسایت آغاز به کار کرد کم کم با ورود دستگاههای هوشمند وارد فاز برنامه و اپلیکیشن شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت. اما فیلتر شدن این برنامه در ایران مشکلاتی را برای کاربران بوجود آرده است.
کاربران پیرامون اپلیکیشن رادیو جوان چه میگویند؟
پنجاه درصد از استفادهکنندگان اپلیکیشن موسیقیِ رادیو جوان، نسبت به این اپ احساس رضایت داشتند. بهطور مثال این افراد به قابلیتهای مثبتی همچون داشتنِ ریمیکسهای خوب و جذاب، امکان تماشای کلیپهای آهنگها، بهروز بودن آهنگهای تمامی خوانندگان، دسترسی به آهنگها بدون نیاز به دانلود و پخش برنامههایی نظیر گاف شو و … در اپ رادیو جوان اشاره کرده بودند. حتی برخی کاربران این برنامه را با برنامههای مشابهی نظیر مستر تهران مورد مقایسه قرار داده بودند. علاوه بر این افراد، چهل و شش درصد به این اپلیکیشن نظری منفی داشتند . این افراد عموما بر ویژگیهای منفیای همچون ذخیره نشدن آهنگها در گوشی، عدم نصب برنامه در اندرویدهای پایینتر، اینترنتی و آنلاین بودن اپ و عدم امکان ورود مجدد به حساب با ایمیلهایی که کاربر در ابتدا از آن استفاده کرده بود، اشاره داشتند.
گوگلپلی موزیک:
Google Play Music یک برنامه پخش کننده موسیقی است که بیش از ۳۵ میلیون آهنگ را در خود جای داده است؛ که در مقایسه با بسیاری از برنامههای پخشکننده موسیقی دیگر بسیار قابل ملاحظه است. اشتراک ماهیانه پولی به کاربر امکان میدهد تا دسترسی کامل به پروفایلها داشته و بتواند از عضویت در YouTube Red بهره ببرد. همچنین برنامه Google Play Music یک پخش کننده موسیقی و سرویس پخش استریم عالیست. اما با وجود این میزان از دانلود اپ (بیش از ۵ میلیارد!) میزان نارضایتی این اپلیکیشن بسیار بالا بوده است.
کاربران پیرامون گوگلپلی موزیک چه میگویند؟
هفتاد و شش درصد از افراد نسبت به عملکرد اپلیکیشن گوگلپلی موزیک، ناراضی بودند، شانزده درصد نظر مثبتی به این برنامه داشتند، هشت درصد نیز نظر خنثیای داشتند.
این برنامه در نسخهی بروز شدهی خود دچار اشکالاتی نظیر هنگ کردن، در مواردی عدم بالا آمدن اپ، ورود خودکار به یوتیوب هنگام اجرای برنامه، لزوم روشن بودن اینترنت برای شنیدن آهنگها، پولی بودن نسخهی آفلاین و … شده که همین مسئله، نارضایتیهای گستردهای را از اپلیکیشن گوگلپلی موزیک بوجود آورده است. برخی از کاربران نیز معتقد بودند علت این اتفاقات، تحریم کردنِ کاربران ایرانی از این اپلیکیشن توسط گوگل بوده است. در این میان، منتقدین گوگلپلی موزیک، ضمن اشاره به نقاط قوت نسخههای قدیمیتر این اپ، به اشکالات بوجود آمده نقد داشتند و از سازندهی برنامه اصلاح این ضعفها را خواستار بودند. علاوه بر این، افراد سعی داشتند نحوهی اجرای مجدد گوگلپلی موزیک را به سایر کاربران آموزش دهند که این دسته از افراد در گروه خنثی جای گرفتهاند.
کاربران از یک اپلیکیشن پخش موسیقی چه میخواهند؟
با توجه به تجزیه و تحلیلهای اشاره شده در بالا میتوان مهمترین خواستههای کاربران از اپلیکیشنهای موسیقی را به موارد زیر خلاصه کرد:
شما می توانید متن منتشر شده در صبح نو در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۹۹ را در اینجا بخوانید