هشتگها و فیکها
هشتگهای فارسی برتر شبکه های اجتماعی در سال ۲۰۲۰
مرکز پژوهشی بتا
هَشتَگ با نشان #، یک نماد پیشوندی که در شبکههای اجتماعی استفاده میشود. هشتگ برچسبی است که برای دستهبندی و به اشتراک گذاری پستها و نظرات دربارهی موضوعی خاص در فضای مجازی.
با دستهبندیهای هشتگ افراد میتوانند مجموعهای از پیامهایی را که شامل آن هستند به دست آورند. برای استفاده از هشتگ در کپشن پستها باید عموماً کلیدیترین واژهی مربوط به آن موضوع را با نشانهی هشتگ همراه کنند. این همراه کردن با استفاده از علامت # قبل از واژهی مورد نظر انجام میشود. در نامگذاری هشتگ میتوانید از حروف، اعداد و علایم مجاز استفاده کنید اما علامتهایی کارکتری مانند $ یا % غیرمجاز هستند و به شما اجازهی نامگذاری نمیدهند. هشتگ نخستین بار به وسیله توییتر ایجاد شد و پس از آن توسط بسیاری از شبکههای اجتماعی از جمله گوگل پلاس، فیسبوک، فلیکر، اینستاگرام، فرندفید، یوتیوب، پینترست و تلگرام مورد استفاده قرار گرفت.
در اینجا به بررسی هشتگهای پر تکرار در دو بستر اینستاگرام و توییتر پرداخته شده است:
با یک نگاه اجمالی تفاوت فاحش استفاده از هشتگها را در این دوبستر خواهید دید. اغلب کاربران در بستر توییتر از هشتگهایی مرتبط با مسائل سیاسی و اجتماعی و مشکلات جامعه ایران استفاده کردهاند. اما با تفاوت بسیار زیاد در اینستاگرام کاربران اغلب به انتشار هشتگهایی با مضمون شعر و موسیقی، گاهاً از شهرهای مختلف سخن به میان بودهاست. با استفاده از این هشتگها علاوه بر صحبت از اتفاقات شهر و استان به بازنمایی اماکن و تفرجگاههای تاریخی و تفریحی آن شهر نیز پرداخته شدهاست. همچنین شاهد هشتگهایی با مضمون پوشاک هستیم که اغلب این هشتگها مربوط به پیجهای فروش محصولات بودهاست. با دقت بیشتر میتوان فهمید که جامعهی هدف اسن بستر اغلب بانوان ایرانی هستند. چرا که هشتگهای فروش محصولات بیشتر مرتبط با خانمها بوده و همچنین استفاده از هشتگهای «دخترونه، زنانه، مانتو، کیف، کفش، دیزاین و….» که اغلب مرتبط با بانوان است در طی یک سال گذشته دیده میشود. جالبترین هشتگ در بین هشتگهای اینستاگرام، هشتگ مربوط به «تتلو» میباشد.
کرونا نیز عضو جدایی ناپذیر این روزهای جهان بوده که در سال ۲۰۲۰ در هر دو بستر از ترندهای مهم بوده است.
شما می توانید متن منتشر شده در صبح نو در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۹۹ را در اینجا بخوانید