مرکز پژوهشی بتا
توییتر یک شبکهی اجتماعی و سرویس ارائه دهندهی میکروبلاگ است که در ژوئیه ۲۰۰۶ شروع به کار کرد. توییتر در لغت به معنی «جیک جیک کردن» و «زنجیره کوتاهی از اطلاعات نامرتبط» است که دقیقاً توصیف همان چیزی است که این برنامه برای آن ساخته شده است. این شبکهی اجتماعی با شعار «چه کار میکنید؟» پا به میدان وب گذاشت امّا در سال ۲۰۰۹ میلادی این شعار به «چه چیزی در حال رخ دادن است؟» تغییر کرد. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد توییتر «محدودیت کلمات» در آن است. توییتها در ابتدا به ۱۴۰ حرف محدود شده بودند، اما در نوامبر سال ۲۰۱۷، این محدودیت به ۲۸۰ حرف در هر توییت (به جز زبانهای چینی، ژاپنی و کرهای) افزایش یافت.
یکی از عباراتی که شاید تا به حال زیاد به گوشتان خورده باشد عبارت «انقلاب توییتری» است. میتوان گفت توییتر زمینهای تقریباً سیاسی دارد و خیلی اوقات کاربران از این شبکه برای سازماندهی به اعتراضات سیاسی و اجتماعی استفاده میکنند و با ترند کردن هشتگهای مرتبط با اهدافشان، صدای خود را به گوش دیگر انسانها در سراسر جهان میرسانند. توییتر به غیر از امکان انتشار توییت، به کاربرانش اجازهی انتشار عکس و ویدئو را هم داده بود که البته در سال ۲۰۲۰ قابلیت ارسال صدا نیز به این امکانات اضافه شد تا محبوبیت این بستر بین کاربران به اوج خود برسد.
بررسی مرکز پژوهشی بتا نشان میدهد که توییتر در جهان در حدود ۳۶۰ میلیون دنبال کننده دارد.
در ایران بیش از ۲ میلیون کاربر دارد در طول یک سال در حدود ۵۰۰ میلیون توییت منتشر میکنند که از این تعداد ۲۰۰ میلیون رئتوییت انجام میشود. همچنین کاربران بیش از ۱.۵میلیارد لایک نسبت به توییت های هم انجام میدهند.
پست برتر
پستهای برتر در توییتر پستهایی هستند که بیشترین میزان فِیو (یا همان لایک) و همچنین بیشترین میزان ریتوییت را دریافت کرده باشند. در واقع کاربران جدای از اینکه این توییتها را پسندیدهاند، آنها را در صفحهی خود مجدداً منتشر کردهاند.
همانطور که در قسمت معرفی توییتر هم به آن اشاره شد، این شبکهی اجتماعی یک بستر سیاسی است و بالطبع بیشترین پستهایی که در بین کاربران توییتر پسندیده و ریتوییت شدهاست مربوط به مسائل سیاسی است. بخش اعظم توییتهای برتر و محبوب در این شبکه بین ایرانیان پستهایی چون توییتهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، درباره ایران، توییتهای مرتبط به وقایع پس از آبان ۱۳۹۸ و توییتهایی دربارهی بیماری و فوت محمدرضا شجریان، خوانندهی سبک سنتی کشورمان هستند.
از موضوعات جالب توجه دیده شده، پستهای فارسی زبان ترامپ و مارک همیل بازیگر هالیوودیست.
شما می توانید متن منتشر شده در خبر فوری در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۹ را در اینجا بخوانید